Dec
7
2015

Acupunctura pentru slabit – subiect de actualitate

Acupunctura va ajuta sa slabiti si sa va mentineti rezultatele

Obezitatea este o problema mondiala!

Multi experti au numit obezitatea ca fiind o epidemie mondiala.  In ultimii ani acesta problema a luat o mare amploare fiind cotata in topul patologiilor comune. Obezitatea nu este numai o problema de nutritie ci este o patologie, o problema medicala, cu ample repercusiuni asupra starii generale de sanatate, aspura functionarii unor organe in particular. Mai mult obezitatea isi pune amprenta si asupra psihicului persoanei supraponderale.
Complicatiile obezitatii pot fi: afectiuni cardiace si vasculare, hipertensiune, tulburari locomotorii, sindrom de apnee in somn.

CAUZELE OBEZITATII:

Factorii generatori de obezitate sunt multipli si sunt individuali cat si sociali/de mediu.

Enumeram doar cativa factori  comuni si mai des intalniti:

Sedentarismul – este de departe cea mai frecventa cauza a obezitatii. Indiferent ca nu iti place sa faci sport sau modul de viata  nu iti permite sa faci miscare, sedentarismul provoaca obezitate.
Supraalimentarea este si ea o cauza a obezitatii, insa aici se impun discutii suplimentare avand in vedere ca apetitul crescut poate fi determinat la randul sau de alti factori.

Stressul psihic si depresia – conduc la ingerare accentuata de alimente si tulburarea functiilor digestive.
Probleme hormonale – cad strict sub analiza si corectie medicala. Din pacate , tratarea lor pe cale alopata este foarte dificila si implica deseori dezechilibre viitoare. Utilizarea acupuncturii in acesta directie s-a dovedit a fi fara urmari si cu o foarte mare eficienta.

Trebuie mentionat ca exista un cerc vicios in ceea ce priveste obezitatea :
Obezitatea ESTE DETERMINATA si de traume psihice, probleme afective, consum de medicamente, de alcool, si aspectul revers/simetric este ca si OBEZITATEA poate determina aparitia acestor manifestari, pe un teren prielnic, daca individul inca nu le-a manifestat.

De ce sunt pline de esec metodele de slabit cunoscute azi?

Metodele actuale de tratare a obezitatii sunt in foarte mare parte fara succes pentru ca nu ating radacinile problemei in individ. Nu exista o formula standard sau generalizata de tratament a obezitatii asa cum se prezinta in programele de slabit de pe canalele massmedia. In plus marea majoritate a formelor de terapie a obezitatii ating aspecte pur fizice si nu se ating de aspectele emotionale si de cele energetice ale individului.

Abordarea moderna a slabitului este gresita. Se pune prea mult accent pe calorii, proteine, substante chimice in general. Dietele dezvoltate de asa zisii nutritionisti sunt gresite. Produsele dezvoltate de industriile farmaceutice sunt eronate. De fapt s-a dezvoltat o intreaga industrie farmaceutica, extrem de profitabila, tocmai pe obezitate. Pacientii sunt indusi in deruta. Sunt indemnati sa consume produse pentru slabit in timp ce li se promoveaza sau chiar impun un mediu/mod de viata si o alimentatie total eronate.

Slabitul conform medicinii traditionale chinese si a acupuncturii.

Acupunctura s-a dovedit extrem de eficienta in corectarea problemelor de obezitate si in mentinerea reuzutatelor. Cu alte cuvinte, prin acupunctura nu numai ca slabiti ci spre deosebire de alte metode rezultatele se si mentin in timp.

De ce este acupunctura atat de eficienta in a trata problemele de obezitate?

RASPUNS: pentru ca acupunctura lucreaza la toate nivelele necesare pentru a combate obezitate : plan fizic, plan emotional si plan/nivel energetic
1) acupunctura pentru slabit face corectiile energetice necesare in meridianele afectate.
2)acupunctura corecteaza starea psihica anxioasa , sau stari de alta natura care cauzeaza sau care intretin patologia
3)acupunctura inhiba, prin mecanisme foarte puternice senzatia de foame, si dorinta de a manca exagerat.
4)in plus acupunctura stimuleaza endorfine cu un rol foarte important si face reglaje hormonale in tratarea obezitatii. Acupunctura in slabit acclereaza metabolismul si regleaza absorbtia si metabolizarea substantelor nutritive si a sarurilor. Organismul isi restabileste starea optima de sanatate.
5)acupunctura poate chiar sa intareasca tonusul specific al muschilor stomacului pentru a creea starea de satietate.

Exista studii clare publicate in The Journal of Medical Acupuncture conform carora acupunctura pentru slabit este mai eficienta de 3 ori decat orice alta metoda adoptata. In alti termeni, subiectii studiului au slabit de trei ori mai mult decat pacientii abordati prin alte metode.

Abordarea medicala ( fizica si energetica) a slabitului prin medicina traditionala chineza ( TCM)
Conform medicinii traditionale chineze, aplicata in acupunctura si in herbologie, dezechilibrele obezitatii sunt date de proasta functionare energetica a splinei si a ficatului, ca organe fizice si ca meridiane.

In teoria celor 5 elemente, splina guverneaza sistemul digestiv si asigura transformarea mancarii in Qi. Functionarea defectuoasa a splinei va duce la metabolism lent, oboseala,senzatie de greutate in corp, retentie de apa.mancarea in exces a alimentelor grase, dulci sau picante care sunt transformate in caldura si produc un exces de foc cu hiperactivitatea Yang in Focarul Mijlociu, exces de caldura in stomac, un apetit crescut ceea ce duce in final la obezitate.

Persoanele obeze care nu mananca neparat mult pot prezenta un exces de umiditate (energie) datorat unui deficit al Splinei. Acest defcit duce la acumulare de umiditate in muschi, tegumente , retentie de mucus precum si la un deficit yang al meridianului Rinichi si Splina Pancreas.

A face acupunctura pentru slabit este cea mai buna abordare a aceste patologii.

In rezumat acupunctura in slabit accelereaza/regleaza metabolismul (dupa caz), imbunatateste digestia, regleaza hormonii specifici, intareste functia ficatului, pancreasului si a altor organe cu rol in metabolism si digestie.

va urma..

Leave a comment