Jul
31
2014

Ceaiul rooibos si efectele sale benefice asupra sanatatii

Ceaiul rooibos cunoscut si sub denumirea de “ceai rosu african” se obtine din frunzele de “Aspalathus linearis”, planta cultivata in special in Africa de Sud. Bogat in nutrienti naturali, acest tip de ceai era folosit in urma cu mii de ani ca remediu natural in medicina traditionala deoarece trata durerile si ajuta la prevenirea mai multor boli.

Ceaiul rooibos se obtine din frunzele fermentate si lasate sa se usuce la soare. Acest tip de ceai are un gust dulce si usor picant.

Bogat in antioxidanti naturali, ceaiul rooibos este ideal pentru un stil de viata sanatos. Polifenolii si flavonoidele lupta cu succes impotriva bolilor si au grija de sanatatea pielii, parului, oaselor, muschilor si dintilor.

In combinatie cu laptele, ceaiul rooibos este benefic pentru inima, reducand colesterolul si zaharul din zange. De asemenea, creste nivelul de concentrare, imbunatateste memoria, tine tensiunea sub control si previne instalarea depresiei.

Datorita continutului bogat in antioxidanti, acest tip de ceai este considerat un elixir al tineretii. Ceaiul rooibos lupta impotriva imbatranirii pielii, prevenind aparitia ridurilor, acneei si a vergeturilor. Mai mult, acesta favorizeaza digestia, calmeaza crampele abdominale si arsurile de stomac si elimina toxinele din organism.

Pentru ca nu contine cofeina, ceaiul rooibos relaxeaza sistemul nervos si inlatura migrenele cauzate de stres. De asemenea, datorita continutului scazut de tanina ceaiul rosu permite absorbtia fierului in organism.

 Cum se prepara ceaiul  rooibos?

Spre deosebire de alte ceaiuri care trebuie lasate la infuzat o perioada mai scurta de timp deoarece devin amarui, ceaiul rooibos poate fi infuzat chiar si jumatate de ora. De altfel, cu cat plantele sunt lasate mai mult timp la infuzat cu atat aroma ceaiului este mai intensa.

Se pune apa la incalzit, se adauga cate doua lingurite de ceai rooibos pentru fiecare ceasca de apa dupa care se lasa la infuzat. Infuzia rezultata trebuie sa aiba o culoare rosiatica. Acest tip de ceai poate fi consumat in combinatie cu lapte sau lamaie.

 Beneficiile ceaiului rooibos:

  • Favorizeaza digestia si ne ajuta sa scapam de kilogramele in plus
  • Are efect calmant asupra sistemului nervos
  • Calmeaza arsurile la stomac si previne starile de greata si constipatie
  • Intarzie aparitia ridurilor si previne imbatranirea
  • Intareste sistemul imunitar si ne tine departe de boli
  • Trateaza durerile de cap si previne depresia
  • Este anticancerigen si antiviral
  • Intareste oasele
  • Previne aparitia cariilor dentare si reduce formarea tartrului

About the Author:

Leave a comment