Dec
22
2015

Eficienta aplicarii benzilor kinesiologice

Banda kinesiologica este o banda elastica, subtire,din bumbac, ce prezinta pe o parte un adeziv acrilic. Banda kinesiologica terapeutica este folosita intr-o gama larga de leziuni musculoscheletale, leziuni sportive, cat si in boli inflamatorii. Aceasta banda este aproape identica cu pielea umana prin doua caracteristici: grosime si elasticitate. Aceste trasaturi permit pacientului sa poarte benzile fara a oferi senzatie de neplacere sau fara a cauza restrictia miscarii. Banda kinesiologica este folosita pentru tratarea ranilor la sportivi, pentru diferite tulburari sau probleme fizice.

Scurt istoric al benzilor kinesiologice

Din primul deceniu dupa introducerea benzilor pe piata, terapeutii japonezi au fost principalii utilizatori ai acestor metode de terapie. In anul 1988 benzile kinesiologice sau taping-ul a fost folosit la sportivii olimpici, iar mai apoi aceasta metoda de tratament s-a raspandit in intraga lume. Putem observa ca multi dintre sportivi folosesc acesta banda kinesiologica pentru a-si imbunatati performanta sportiva sau pentru a preveni un traumatism. Puteti comanda benzi kinesiologice de calitate pe www.orientalmed.ro/bandakinesiologica

Afectiuni in care pot fi folosite benzile kinesiologice

Aceste benzi sunt foarte benefice in tratamentul multor probleme de sanatate precum sunt:

  • Leziuni acute ale tesuturilor moi: intinderi musculare, entorse, vanatai si hematoame;
  • Facilitarea musculara: slabiciunea musculara, tonus muscular scazut (hipotonie);
  • Problemele articulatiilor: alinierea articulatiei dupa traume, instabilitate articulara sau o mobilitate prea mare (hipermobilitate), instabilitate scapulara;
  • Traumatisme osoase: in urma unor fracturi, dureri la adolescentii in crestere;
  • Tendonopatii (probleme intalnite la nivelul tendoanelor): tendinita;
  • Fasciopatii (probleme ce apar la nivelul fasciilor; fascia este cea care inveleste musciul): fascita plantara;
  • Boli sistemice: osteoartrita, artrita reumatoida, artrita psoriazica, lupus, fibromialgia;
  • Umflaturi si edeme: limfedem si umflarea articulatiilor;

Mod de folosire a benzii kinesiologice

Benzile kinesiologice au foarte multe efecte terapeutice. Pentru ca aceste benzi sa fie eficiente trebuie sa se tine cont de afectiune si de durata lor de aplicare. Benzile se lasa pe pielea afectata a pacientului pentru un interval de cateva zile sau chiar o saptamana. Cu cat sunt lasate mai mult timp cu atat procesul de vindecare va fi mai semnificativ.

Benzile kinesiologice reduc umflaturile si vanataile

Banda este eficienta in astfel de afectiuni deoarece actioneaza prin ridicarea pielii de pe zonele profunde umflate. Proprietatea acestora de a fi elastice creaza un vacuum in spatiul subdermal care ajuta sistemul de drenare limfatic si venos sa lucreze mai eficient. Puteti reproduce acesta manevra tragand usor cu degetele mainii pielea. Rezultatul va fi un aspect de coaja de portocala, iar drenajul zonei umflate va aparea. Acest mecanism poate fi folosit si pentru a reduce febra musculara aparuta in urma unui efort mai intens.

About the Author:

Leave a comment