Jan
7
2015

Intoxicatia

Intoxicatia reprezinta o actiune pe care o exercita o substanta toxica (otrava) asupra organismului uman si ansamblul tulburarilor care rezulta. Intoxicatiile pot fi: alimentare, cu alcool metilic, oxid de carbon, cu alcaloizi, saruri metalice, gaze, substante chimice etc.

Plantele medicinale recomandate in tratamente sunt: stejarul, fasolea, meseacanul, cicoarea, osul- iepurelui, porumbarul, trei-frati-patati.

Tratamentul cu ceai de scoarta de stejar

Decoctul se prepara din 2 lingurite de scoarta de stejar maruntita, fiarta in 250 ml de apa, la foc domol, timp de 20-30 minute. Se beau 2 cani de ceai pe zi. Acest ceai este recomandat in intoxicatie cu: alcaloizi, saruri metalice toxice, plumb, cupru, staniu etc.

Tratamentul cu ceai din teci de fasole

Decoctul se prepara din 3 linguri de terci de fasole marantite, fierte in 750 ml de apa, timp de 20-30 minute. Se beau 3 cani de ceai pe zi. Este un ceai puternic depu­rativ si remineralizant.

Tratamentul cu ceai de porumbar

Infuzia se prepara dintr-o lingurita de flori, oparite cu 250 ml de apa clocotita. Se beau 2-3 cani de ceai pe zi.

Decoctul se prepara dintr-o lingurita de fructe zdro­bite, fierte in 250 ml de apa, la foc domol, timp de 20 minute. Se beau 2 cani de ceai pe zi. Este un ceai diure­tic, depurativ si laxativ.

Tratamentul cu ceai de trei-frati-patati

Infuzia se prepara dintr-o lingurita de planta, oparita cu 250 ml de apa clocotita. Se beau 3 cani de ceai pe zi.

Tratamentul cu ceai de pir

Infuzia se prepara din 1-2 lingurite de rizomi maruntiti, opariti cu 250 ml de apa clocotita. Se beau 2-3 cani de ceai caldut si indulcit pe zi. Este un ceai depurativ, favori­zand eliminarea toxinelor din organism.

Tratamentul cu sucuri de plante

Se iau dimineata pe stomacul gol: 1 fiola cu suc de anghinare si 1 fiola cu suc de mesteacan, diluate cu un pahar cu apa calda.

Tratamentul cu capsule

Se vor administra:

–     inainte de fiecare masa, cate 2 capsule de brusture;

–     dupa mesele principale, cate 2 capsule de levantica.

Tratamentul cu ceai de urzica

Infuzia se prepara din 2 lingurite de frunze maruntite, oparite cu 250 ml de apa clocotita. Se beau 3-4 cani de ceai pe zi.

About the Author:

Leave a comment