Oct
2
2015

Sciatica si tratarea acesteia

Sciatica reprezinta o afectiune care se manifesta prin dureri mari in regiunea salelor, care radiaza de-a lungul unuia sau a ambilor nervi sciatici, de la sold la calcai. Tratamentele se fac cu: frictiuni, comprese, cataplasme, bai. Plantele medicinale recomandate in trata­mente sunt: sunatoarea, urzica, ciubotica-cucului, osul- iepurelui, rotungioara.

Tratamentul cu ulei de sunatoare pentru sciatica

Cu el se lecuiesc durerile de spate, de sciatica si reumatism. Frectiile cu acest ulei va vor vindeca de crizele de sciatica. In gospodarie, uleiul de sunatoare se prepara astfel: intr-o sticla cu gatul larg se introduc flori de sunatoare taiate marunt, iar peste ele se toarna ulei de mas­line acoperind cu 1-1,5 cm plantele. Se asaza sticla la cal­dura sau la soare. Cand uleiul capata culoarea, rosie, inseamna ca maceratul trebuie filtrat. Cu acest ulei pastrat in vase inchise se vor face frictiuni.

Trateaza sciatica cu ajutorul urzicilor

Tratarea eficienta a sciaticii se poate face lovind usor sau frecand zona afectata cu urzici proaspete. Se va incepe tratamentul de la glezna, pe partea exterioara, pana la sold, iar pornind de anei, de-a lungul partii inte­rioare a piciorului pana la calcai.

Se va utiliza in tratamente si ceaiul din urzici care are rolul de a calma, revigora si a combate afectiunile artritice si reumatice. Rezultate excelente se obtin si prin bai com­plete cu adaos de extract din urzica.

Tratamentul cu ulei de masline

Tratamentul se face prin masaj si frictiuni cu ulei de masline, care duce la diminuarea durerilor de sciatica.

About the Author:

Leave a comment